ponedjeljak, 5. rujna 2011.

NAJKRAĆI PUT DO ZDRAVE I LIJEPE KOSE


NAJKRAĆI PUT DO ZDRAVE I LIJEPE KOSE

Kosa je prirodni ukras glave kojoj mnogo posvećuju pažnje i muškarci i žene i kojima gubitak kose, perut, oštećena kosa predstavlja i izvjestan psihički problem.Tada je česta i pojava kompleksa te osoba tad svu svoju pažnju usmjerava na njegu kose koristeći raznovrsne preparate  koji često mogu još više oštetiti kosu.
Evo nekoliko praktičnih savjeta iz kućne prakse  za njegu vaše kose ako imate neki od gore navedenih problema:
·        Ako kosa slabije raste i lošeg je kvaliteta preporučuje se uzeti kukuruzno ulje i to po jednu kafenu kašiku ujutro i navece. Za mjesec do dva možete očekivati da se kosi vrati sjaj, te da se popravi rast i kvalitet kose.
·         Nedostatak H vitamina uzrokuje opadanje kose. Zbog toga je vrlo bitna primjena žumanceta i to mora da bude od domaćih koka. Najbolje ga je popiti sa vodom u koju je dodat med i jedna kašičica  jabukovog sirćeta.
·        Takodje, možete nanijeti na kožu glave smjesu od jedne supene kašike ricinusovog ulja, jednog žumanceta i pola kafene kašike jabukovog sirćeta. To treba utrljati u kožu glave, ostaviti nekoliko sati da djeluje te zatim isprati. Ricinusovo ulje podstiče brži rast kose.
·        Ako imate problema sa ćelavosti redovnim uzimanjem meda i  jabukovog sirćeta i to ujutro i naveče u čašu razblaženog jabukovog sirćeta dodati supenu kašiku meda. Tako ćete obezbijediti sve neophpdne minerale i vitamine koji vašoj kosi tebaju.
·        Još jedan koristan savjet je da svaki dan do dva puta dnevno legnete na krevet te zatim stavite glavu da visi preko ivice kreveta 10-15 min. Lagano ustajte da biste izbjegli vrtoglavicu.Time ćete poboljšati cirkulaciju glave te cete omogućiti da krvlju dodju svi hranjivi sastojci koje ste unijeli u toku dana.
Tradicija joge govori da zauzimanje ovakvog polozaja tokom cijele godine dovodi do potpune regeneracije kose, da sijeda kosa poprima prirodnu boju te da povoljno djeluje na kozu lica i sprječava bore.

PROBAJTE, NEĆETE SE POKAJATI!!!

Nema komentara:

Objavi komentar